OPGELET! Deze website maakt gebruik van cookies en soortgelijke technologie├źn .

Als u uw browser instellingen niet wijzigt, gaat u hiermee akkoord. Meer weten?

Ik begrijp het.
slide1 slide2 slide3 slide4

FAQ's

Schilderijophangsystemen:

Hoe hoog monteer ik de rail ?

De rail kan plafondaansluitend gemonteerd worden, echter hoeft dit niet. Wij raden u zelfs aan dit niet te doen als u niet een strak plafond heeft. Gaat u tegen het plafond aan, dan heeft Newly een gratis boormal waarmee u altijd de juiste maat heeft. Zie ook onderstaande instructievideo

Klik hier voor een instructievideo

 

Welke kleur heeft de rail, en is deze ook in andere kleuren te krijgen ?

Standaard is de rail in RAL 9016 kleur of zilver geanodiseerd. Wilt u een afwijkende kleur ? Dat kan eenvoudig omdat deze rail een speciale coat heeft. U kunt zonder schuren een kleur naar keuze kiezen met elke gewenste verfsoort.

Heeft u ook andere lengtes dan 2 of 3 meter ?

Standaard hebben wij 2 en 3 meter lengtes. Wilt u langer, dan kan dit door de rails te koppelen. Wilt u korter, dan kunt u met een standaard ijzerzaag de rail inkorten. 

Hoe haal ik de rail weer van de muur ?

Pak de rail vast met 2 handen Duimen onder tegen de rail, vingers op de voorzijde van de rail De rail een paar mm. omhoog richting plafond drukken. Kantel de rail met de bovenkant naar achteren en de onderkant naar voren. U neemt de rail er zo weer heel gemakkelijk af.

Welke hoogte hang ik een schilderij ?

Bij het ophangen van kunst is het meest gangbare om het midden van het schilderij op gemiddelde ooghoogte te hangen (+/- 160cm). Om een rustig geheel te krijgen, kan men het beste de onder- OF bovenkanten van de schilderijen uitlijnen. Dit is afhankelijk van de hoogte van het plafond om een ruimtelijk effect te krijgen. 

De rail klemt niet voldoende op de clip !

Draai de schroef niet te strak aan (90% is ook goed), indien de clip muurvast zit, kan het wat lastiger zijn om de rail op de clip te klikken, de clip geeft dan niet meer mee. 

Ik heb zachte muren. Wat nu ?

Indien de muur erg zacht is, gebruik dan iets meer clips (bv elke 25-30cm) en gebruik speciale pluggen voor op zachtboard muren.

Moet ik het koord vanaf het einde erin schuiven ?

De Twister is zo ontwikkeld dat je deze eenvoudig kunt plaatsen in iedere gewenste plaats van de rail. Je hoeft deze dus niet vanuit de zijkant in te schuiven en door te schuiven tot de gewenste positie. De Twister is uiterst veilig, sterk en je ziet het uiteinde van de kop NIET uitsteken aan de onderzijde van de rail (bv. in vergelijking met anderen). Dit geeft een mooier en rustiger effect.

Wat zijn de diktes van de koorden ?

De Twister is verkrijgbaar met een perlon koord (polyamide met een dikte van 2mm.) en met een staalkabel (dikte 1.8mm.) in diverse lengtes variërend van 1 tot 5 meter.

Kan ik de koorden korter maken ?

De perlon koorden kun je korter knippen maar beter is van niet, je kunt ze beter oprollen en achter het schilderij stoppen. Staalkabels dienen echter niet afgeknipt te worden, de uiteinden van de staalkabel heeft een speciale afbrandbehandeling gehad, dit om het raffelen van de staalkabel te voorkomen.

TIP: wil je TOCH de staalkoorden inkorten, knip deze dan af met een scherpe tang en doop het uiteinde in vloeibaar kaarsvet, dit voorkomt het raffelen enigszins.

ADVIES: vervang de perlon koorden na 5 jaar, perlon is een polyamide die onder invloed van direct UV-licht altijd kan uitharden waardoor de sterkte kan afnemen. De staalkabel hebben hier uiteraard geen last van.

 

 

Bewegwijzering:

Ik zie maar een paar modellen op uw website staan en maar een enkele afmetingen. Kan ik alleen dat bestellen ?

Nee, zeker niet. Bewegwijzering kent zoveel verschillende maten, uitvoeringen en kleuren, waardoor het onmogelijk is alles op deze site te zetten. Vraag ons wat u nodig heeft, en wij zorgen er voor. 

Kan ik ook verkeersborden bestellen met eigen opdruk ?

Jazeker,afmetingen en teksten zijn op maat te produceren. Vraag naar de voorwaarden.

Moet ik bordjes en/of kliklijsten altijd schroeven ?

Nee zeker niet. Vaak werkt plakken zeker zo goed en misschien zelfs wel beter.

Ik moet flexibel zijn, de ruimtes veranderen steeds, heeft u daarvoor oplossingen ?

Jazeker, ook hiervoor geldt, neem contact met ons op en wij zoeken de juiste oplossing

 

 

Folie plakken

Kan folie ook op de muur ?

Jazeker als u een gladde muur heeft, dan is er speciale folie die op de muur of op de vloer kan. Vraag ons naar de voorwaarden

 

Whiteborden

Kan elke stift bij elk whitebord gebruikt worden ?

Er is onderscheid tussen verschillende stiften. Zorg in ieder geval dat u wel altijd een speciale whitebord stift gebruikt.

Hoe lang heb ik garantie op de uitwisbaarheid van een whitebord ?

Dat hangt helemaal af van het oppervlakte van het bord dat u gekocht heeft. Twijfel ? neem contact met ons op.

Ik ben tijdens de verhuizing mijn haken kwijtgeraakt om het whitebord op te hangen, kan ik deze nu niet meer hangen?

Bel of mail ons even en vaak hebben wij voor u een oplossing.

Heeft u alleen maar standaard afmetingen borden ?

Nee, u kunt elke afmeting bestellen die u wenst. Neem contact met ons op voor een vrijblijvende offerte.

Kan ik een whitebord ophangen aan een ophangsysteem?

Jazker, Dit doet u met een stabilsatieset, ook te vinden op deze site.

 

Mijn vraag staat hier niet bij, maar toch heb ik een dringende vraag. In dat geval kunt u ons het beste een mailtje sturen via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en dan sturen wij u zo snel mogelijk een passend antwoord.

 

Het RQ projects & systems team

2017

Delen

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn